Καθυστερήσεις στο νομοσχέδιο για την προστασία των νοικοκυριών

Καθυστερήσεις στο νομοσχέδιο για την προστασία των νοικοκυριών

Αρ. Πρωτ. 10717/27.05.2010

Προς Υπουργό:

- Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας

Μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας, που αφορά την προστασία των νοικοκυριών. Την ώρα που τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επέβαλλε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους Έλληνες φορολογούμενους οδηγούν σε μείωση των εισοδημάτων του Ελληνικού λαού και σε αφαίμαξη τα νοικοκυριά, το αρμόδιο Υπουργείο καθυστερεί την κατάθεση ενός σημαντικού νομοσχέδιου, το οποίο θα δώσει ανάσα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Με αυτό τον τρόπο, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κινδυνεύει να μετατρέψει την υπερχρέωση των νοικοκυριών σε σύγχρονη κοινωνική μάστιγα.

Ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα προβλήματα, το οποίο λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και υπονομεύει τα θεμέλια της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, είναι η υπερχρέωση των νοικοκυριών. Η εισαγωγή, λοιπόν, του σχετικού νομοσχεδίου, που τα αφορά, έχει καθυστερήσει δραματικά προκαλώντας πολλά προβλήματα και αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων των δανειοληπτών. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει άμεσα να καταθέσει το εν λόγω νομοσχέδιο, καθώς η καθυστέρησή του επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά, τα οποία η Πολιτεία αδυνατεί έως τώρα να προστατεύσει.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Πότε προτίθεται επιτέλους το αρμόδιο Υπουργείο να εισάγει το νομοσχέδιο που αφορά την προστασία των νοικοκυριών, τα οποία πλήττονται από την καθυστέρηση αυτή;

Απάντηση Υπουργείου